Bel (072) 5614660 >>

Groep 5/6

De leerlingen van groep 5/6 krijgen de leerlingen op maandag t/m vrijdag les van juf Nikki.

Dit jaar krijgen we er nieuwe vakken bij. 

Groep 5 gaat nu ook aan de slag met studievaardigheid met de methode 'Blits'. Hierbij leren de kinderen studieteksten en informatiebronnen hanteren, kaarten te lezen en schema's, tabellen en grafieken af te lezen.  

Als we zien dat de kinderen in groep 5 het schrijven goed genoeg beheersen, zullen ze in de loop van het jaar gaan schrijven met een stabilo pen of een vulpen. 

Groep 6 gaat aan de slag met de topografie van Nederland met de methode 'De junior bosatlas, Topotaken Nederland'. Hierbij leren de kinderen de provincies en hun belangrijkste plaatsen, gebieden en wateren. 

Verder heeft onze school een nieuwe methode uitgekozen, namelijk 'Blink'. In deze methode worden de wereldoriëntatievakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur thematisch geïntegreerd. 

Voor de overige vakken als rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, engels en verkeer bouwen we voort op wat de kinderen in de voorgaande jaren al geleerd hebben. 

Naast de verplichte schoolvakken, worden er natuurlijk ook leuke dingen gedaan. We proberen de schoolse dingen veel te combineren met bewegend leren, waarbij we de methode 'Fit en Vaardig' gebruiken. Ook een dansje en een spelletje om even te ontspannen komen op een dag langs. 

Op 8 oktober is er een ontbijt op het Canadaplein. Sinterklaas komt langs in de klas. Om hem een handje te helpen, maken we een surprise en een gedicht voor elkaar. We vieren Kerst met een kerstdiner en brengen we een bezoekje aan de kerk. Verder verkleden we ons met Carnaval, vieren we Pasen en gaan we sporten tijdens de Koningsspelen. 

Kortom, het wordt weer een leuk jaar!