Bel (072) 5614660 >>

Leer en beweegproblemen

Op onze school is Buro de beweging werkzaam. Bij Buro de beweging werken orthopedagogen van Onderwijspraktijk Bgrip en Kinderfysiotherapeuten van Kinderpraktijk Madelief.

Waarmee kunnen wij uw kind helpen bij Buro de beweging?

  • Leerproblemen: Leerproblemen vinden hun oorsprong in het zenuwstelsel, waarbij we spreken over neurologische ontwikkeling. Dit heeft niet altijd iets te maken met intelligentie maar vaker met het ontbreken van vloeiende verbindingen tussen de hersenen. De ontwikkeling van gestroomlijnde hersenverbindingen begint al tijdens de zwangerschap. Door bepaalde ontwikkelingsfases te doorlopen, bijvoorbeeld door te kruipen, leren lopen en leren praten, maar ook door te spelen, worden in de hersenen verbindingen aangelegd die noodzakelijk zijn voor het leren op school. Deze fases hebben allemaal verschillende functies om uiteindelijk te komen tot goed leren, goed bewegen en goede concentratie. Elke fase hebben wij afgebeeld met een andere kleur.
 
Soms gebeurt het dat kinderen fases overslaan in hun ontwikkeling. In dit geval bouwt een kind een blokkade op in het brein. Dit is van buitenaf niet zichtbaar waardoor men vaak geen idee heeft dat een dergelijke blokkade aanwezig is. Deze blokkades zijn op te lossen door intensief te oefenen via bewegen. Een vraag mbt leerproblemen wordt altijd eerst besproken met de IB-er en/of leerkracht op school. De leerkracht / IB-er kan uw kind naar ons doorverwijzen voor aanvullend onderzoek en/of aanvullende begeleiding.
 
  • Motorische problemen: De Kinderfysiotherapeut van Buro de beweging onderzoekt en behandelt kinderen met allerhande motorische hulpvragen. Zo kunnen wij helpen bij bewegingsangst, een houterige of onhandige motoriek, schrijfmotorische problemen (onduidelijk handschrift of laag schrijftempo), afwijkende stand van de voeten of wervelkolom of problemen in de prikkelverwerking (Voor meer informatie kijk op:https://www.burodebeweging.nl/madelief/prikkelverwerkingsproblemen/

Ook bij concentratieproblemen bent u bij ons aan het juiste adres. Voor een kinderfysiotherapeutische hulpvraag kunt u direct bij ons terecht zonder verwijzing.

Vergoeding:

Kinderfysiotherapie wordt voor de eerste 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Eventuele aanvullende behandelingen worden vergoedt vanuit de aanvullende verzekering
 
Orthopedagogiek kan worden vergoedt vanuit de Ambulante Jeugdzorg of via een schoolarrangement.
 
Wilt u meer informatie?
 
Kijk op www.burodebeweging.nl of bel dagelijks tussen 9:00-12:30uur naar 072-5318280